Střední škola teleinformatiky, Ostrava, p.o. +420 596 912 253

Projekt Erasmus+

Jak již mnoho žáků ví, naše škola vybrala deset studentů na dvoutýdenní pobyt na Strednej odbornej škole informačných technologií Hlinícka 1 v Bratislavě. Absolventi si vyzkoušeli práci s roboty Human NAO a Lego MINDSTORM, základovou deskou Arduino, a také předvedli, co umí s mikropájkou. Dále měli možnost diagnostikovat počítačovou síť, vytvořit webovou stránku v programovacím jazyce HTML, pracovat s optickými kabely nebo si rozmontovat a složit notebook tak, aby byl zase schopen bezproblémového chodu.
Mimo jiné poznali město jako takové, jeho historii, kulturní památky, stavby a významná místa, jako třeba tzv. „UFO“, hrad Devín, zámek a ZOO Bojnice, Vodné dielo Gabčíkovo, Bratislavský hrad nebo budovu Slovenského parlamentu.
Velice zajímavá pak byla exkurze do firmy Volkswagen, kde nás mnohé překvapilo a mohli jsme vidět robotiku v praxi, nebo zážitkové centrum věd Aurelium, kde jsme mohli poznat, projít si a vyzkoušet veškeré možné vědecké vychytávky a vynálezy. Všichni si tam našli přátele nejen z naší školy, zažili mnoho dobrodružství a tento, projektem Erasmus+ financovaný, pobyt byl skvělým zážitkem i zdrojem zkušeností.

Fotografie můžete shlédnout zde.

Evžen Florov (student 1.C)