Střední škola teleinformatiky, Ostrava, p.o. +420 596 912 253

Erasmus prvních ročníků

Dne 26. 3. se na zahraniční stáž do Bratislavy vydalo pět žáků prvního ročníku a jeden žák druhého ročníku. Naše výprava byla odstartována malým čekáním na vlak. Cesta do hlavního města byla bezproblémová se spoustou humoru, který se s námi držel po celou dobu.

Jednalo se o stáž na Strednú odbornú školu informačných technologií, kde jsme byli taky ubytovaní. První noc byla velmi těžká, neboť jeden z naší skupiny musel do nemocnice. Naštěstí se nemocný spolužák vrátil za tři dny zpátky k našemu programu.

Během našeho výletu jsme se byli podívat do firmy ABB na robotické ramena a na místní Dualnú akadémiu. Následující dny jsme se učili s robotem NAO nebo programovat samotná robotická ramena pomocí Arduina. Ve volném čase nebo v odpoledním programu jsme prozkoumávali krásy slovenské, metropole například místní ZOO, Euroveu (obchodní dům), motokáry a centrum.

Za celý pobyt se naše parta ze Střední školy teleinformatiky v Ostravě hodně nasmála, užila si spoustu zábavy, najedla skvělých jídel, a hlavně se toho hodně naučila.

Maxim Duhan 1.A