Střední škola teleinformatiky, Ostrava, p.o. +420 596 912 253

Finále Národní soutěže ČR v kybernetické bezpečnosti

Dne 27. dubna 2023 se v Muzeu Škoda Auto v Mladé Boleslavi konalo finále Národní soutěže ČR v kybernetické bezpečnosti, kterého se zúčastnili nejlepší studenti z celé České republiky. Mezi nimi nechyběli ani naši studenti čtvrtého ročníku František Jaroš a Zdeněk Vymazal, kteří se kvalifikovali díky svým vynikajícím výsledkům v předchozích kolech soutěže.

Po několikahodinovém řešení výzev, na způsob Capture the flag (CTF) z oblasti kybernetické bezpečnosti, se nakonec podařilo Františkovi Jarošovi získat druhé místo v kategorii středoškoláků, což bylo neuvěřitelným úspěchem v této velmi náročné soutěži.

Vítězové si odnesli nejen ceny a ocenění, ale také možnost setkání se zkušenými odborníky v oboru kybernetiky a možnost navázat kontakt s předními firmami v této oblasti, které byly také hlavními partnery této soutěže. Celá akce byla velmi úspěšná a přinesla nejen zábavu a napětí, ale také ukázala, jak důležitou roli hraje kybernetická bezpečnost v našem každodenním životě. Doufejme, že se podobných soutěží bude v budoucnu konat ještě mnoho a že budou inspirovat další mladé nadějné talenty z naší školy k tomu, aby se v této oblasti angažovali.

Ing. Miroslav Bureš