Střední škola teleinformatiky, Ostrava, p.o. +420 596 912 253

Studentská exkurze ve Vídni

Nezapomenutelný den ve Vídni: Studentská exkurze plná kultury, umění a vánoční atmosféry

Studentský výlet do Vídně pro žáky třetího ročníku se stal nejen vzrušujícím dobrodružstvím, ale i hlubokým ponorem do kulturního bohatství a uměleckého dědictví tohoto impozantního evropského města. Studenti Střední školy hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD Šilheřovice, S.r.o. z čtvrtého ročníku oboru cestovní ruch byli průvodci v této cestě po Vídni.

Po příjezdu do Vídně byli studenti uvítáni vánočně ozdobenými ulicemi a náměstími, které zářily v duchu blížících se svátků. První zastávkou bylo slavné muzeum Albertina, kde studenti měli možnost prohlédnout výstavu fotografií Joel Sternfelda nazvanou „Americké vyhlídky“ ze 70. a 80. let. Tato fascinující výstava nahlédla do americké krajiny a kultury tohoto období. Dále navštívili výstavu malíře Gottfrieda Helnweina nazvanou „Realita a fixe“, která zobrazovala kontrasty mezi realitou a fantazií skrze jeho umělecké dílo.

Zážitky v muzeu byly pouze začátkem, protože studenti pokračovali ve své prohlídce Vídně. Viděli slavný hrad Hochburg, majestátní Státní operu a imponující Vídeňskou radnici. Prohlídka Vídně pokračovala k sídlu parlamentu, kde studenti měli možnost obdivovat historickou a politickou důležitost tohoto místa.

Návštěva nebyla kompletní bez procházky přes nezapomenutelné vánoční trhy. Atmosféra svátečně vyzdobených stánků a vůně vánočních dobrot vytvářely magickou atmosféru pro studenty, kteří mohli prozkoumat a zakoupit originální dárky pro své blízké. I přes náročný program a mnoho kilometrů strávených na prohlídce města byl návrat domů pozdě v noci odměnou samotným zážitkem. Ten den ve Vídni byl plný vzrušení, dobrodružství, a hlavně nezapomenutelných zážitků, které studenti budou moci s radostí sdílet a pamatovat si po celý život.

Ing. Andrea Svobodová