Střední škola teleinformatiky, Ostrava, p.o. +420 596 912 253

Veletrh Ampér 2024 Brno

Ráda bych vás informovala o úspěšné návštěvě mezinárodního veletrhu Ampér 2024 v Brně, které se účastnila třída 2. A ve dnech 19. a 20. března 2024. Na veletrhu měli naši žáci možnost poznat 410 vystavovatelů z 23 zemí světa. Pro mnohé z nich byla tato návštěva první zkušeností tohoto typu, a věřím, že ne poslední, a že další návštěvy přispějí k jejich dalšímu profesnímu rozvoji. Zde jen v krátkosti malinký seznam vystavovatelů (Jablotron, 2N Telekomunikace a.s., ControlSystem, s.r.o, ELKO EP s.r.o. aj.)

Náplň veletrhu:

  • Energetiky, přenosu a úschovy elektrické energie
  • Automatizace, digitalizace, řízení budov, průmyslu, skladování a dopravní infrastruktury
  • Měřicí a zkušební techniky
  • Moderní elektroinstalace, osvětlení a zabezpečení 
  • Elektronických modulů a komponentů
  • Elektromobility, smart city a dalších

Po návštěvě veletrhu jsme se vydali do centra Brna, kde jsme navštívili především katedrálu sv. Petra a Pavla. Poté jsme pokračovali na ubytování, které bylo zajištěno na Střední škole informatiky, poštovnictví a ekonomie, kde naši žáci měli také zajištěnou stravu.

Druhý den jsme pokračovali prohlídkou Brna, zaměřili jsme se především na Bunkr 10-Z a hrad Špilberk. Poté měli žáci volný čas na osobní prohlídku centra Brna a občerstvení. Následně jsme se přesunuli k hlavnímu nádraží, kde jsme nastoupili do autobusů kvůli plánované výluce na trati. Do Ostravy jsme dorazili kolem 17:15 hodin, unavení, ale doufám, že i spokojení. 

Počasí nám během těchto dní přálo, což přispělo k celkově příjemné atmosféře.

Ing. Andrea Svobodová