Střední škola teleinformatiky, Ostrava, p.o. +420 596 912 253

EXKURZE DO JEDNÉ Z NEJVĚTŠÍCH IT FIREM TIETOEVRY OSTRAVA

Ve dnech 18 .4. a 23. 4. 2024 jsme uskutečnili exkurzi do jedné z největších IT firem v Česku firmy Tietoevry Ostrava, mezinárodní společnosti zabývající se vývojem softwaru se sídlem ve Finsku, největšího severoevropského dodavatele IT služeb poskytující komplexní služby v oblasti IT pro soukromý i veřejný sektor a služby pro vývoj produktů v oblasti komunikace a moderních technologií.

Exkurze se zúčastnili žáci třídy 3C a 3D oboru Informačních technologií.

Navštívili jsme  jednu z nejmodernějších budov v ČR – Organica na adrese Nám. Biskupa Bruna Ostrava, jež je sídlem firmy Tietoevry v Ostravě.

Exkurze byla pro žáky velmi zajímavá, poučná, poutavá a informativní. Byli seznámeni s vytvářením technologií, které mají smysl, dověděli se spoustu informací o mezinárodní společnosti se severskými kořeny s globálním dosahem a cílem změnit svět smysluplně. Ptali se na platové podmínky, benefity pro zaměstnance, zařazení ve firmě po škole, používání technologií, programovacích jazyků…Podívali se také do některých prostor budovy k odpočinku zaměstnanců včetně venkovní střešní terasy.

Mgr. Emília Justová